Снимка: Telegraph   Папуа Нова Гвинея забранява достъпа до Facebook

...
Снимка: Telegraph   Папуа Нова Гвинея забранява достъпа до Facebook
Коментари Харесай

Папуа Нова Гвинея забранява достъпа до Facebook за месец

Снимка: Telegraph
 
Папуа Нова Гвинея не разрешава достъпа до Фейсбук за месец, до момента в който организира следствие кои са подправените профили и да регистрира въздействието на обществената мрежа върху страната.

Министърът на връзките Сам Базил съобщи, че консуматори, които разгласяват порнография и подправена информация ще бъдат разпознати. Той добави, че е допустимо страната му да сътвори лична, конкурентна обществена мрежа. Компанията и нейните методики влязоха в дневния ред на редица държавни и интернационалните институции, след абсурда с Cambridge Analytica, написа Дарик.

Въпреки че единствено почти 10% от популацията на Папуа Нова Гвинея има интернет достъп, страната е самодейна в регулацията на онлайн услугите. Правителството цели да употребява едномесечния бан, с цел да проучва по какъв начин Фейсбук се употребява и да преследва тези, които го употребяват в нарушаване със закона за кибер закононарушенията, признат през 2016-а година.

Министър Базил съобщи: „ Това време ще ни разреши да съберем информация, с цел да идентифицираме консуматори, които се крият зад подправени сметки, консуматори, които разгласяват нецензурен изображения, консуматори, които разгласяват подправена или подвеждаща информация. Ние също по този начин преглеждаме опцията да създадем нова обществена мрежа за нашите жители, в която те да употребяват достоверни профили. Ако е належащо, ние можем да организираме нашите локални софтуерни разработчици, с цел да основат уебсайт, който ще е доста по-полезен за жителите ни и ще спомага за реализирането на връзка посред им, както на територията на страната, по този начин и отвън нея “.

Георги Кацаров от Софтуерния университет подсети, че възходът на така наречен „ подправени вести “ се трансформира в голям проблем за софтуерните компании по цялото земно кълбо. Те биват подложени на критика за това, че не предизвестяват потребителите си, когато информацията е погрешна или подвеждаща.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР